EL LEZZETİ DEYİMİNİN BİLİMSEL OLARAK İSPATLANDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?


 EL LEZZETİ DEYİMİNİN BİLİMSEL OLARAK İSPATLANDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Bazı insanların el lezzetinin iyi olduğu ve onların yaptığı yemeklerin çok daha lezzetli olduğu hep söylenir. Ya da anne eli değmiş terimi kullanılır. Bu sözlerin doğruluğunu bilim deneylerle ispatladı. Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi Biyoloji Bölümü Profesörlerinden Rober Dunn bu konuda büyük bir araştırma başlattı. Dünyanın farklı ülkelerinden 15 aşçı seçiyor ve denekleri bir araya getiriyor. Türkiye"den de üç kuşaktır Bursa' da fırıncılık yapan Hakan Doğan davet edildi. Deneklerin elleri iyice yıkanıp dezenfekte edildi.  Aynı malzemeler ile ekşi mayalı ekmek yapmaları istendi. Ve her ekmeğin tadının birbirinden farklı olduğu görüldü. Bu durumu bilimsel olarak elde bulunan Lactobacillus isimli bakteri ile açıkladılar. Bu bakteri bazı ellerde daha çok bulunuyor ve yapılan yemeğin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Anne eli değmiş gibi sözünün gerçekliğini ise bu bakterinin kadınlarda daha fazla bulunması ile açıklıyor. İnsanlığın yalnızca yüzde üçünde bulunan bakteri kişiye el lezzeti denilen ayrıcalığı sağlıyor.

EL LEZZETİ DEYİMİNİN BİLİMSEL OLARAK İSPATLANDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ? EL LEZZETİ DEYİMİNİN BİLİMSEL OLARAK İSPATLANDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ? Reviewed by admin on Haziran 22, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:


Yorum Kuralları:
-Reklam ve tanıtım içeren yorumlar yasaktır.
-Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.
-Anahtar kelime ile yapılan yorumlar yasaktır.
-Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.